sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Spagetti porogalangabolognese


Olen tehnyt tätä ruokaa aiemmin, mutta nyt muutin hieman sen sisältöä. Galanga nyt vain on niin ihanan makuista, että sitä kannattaa lykätä ruokaan jos toiseenkin. Olen nykyään hyväkarppi, joten spagetti ei ole minulle ongelma.


Vaihe 1
kuorittu juuripersilja kuutioina
kuorittu porkkana kuutioina
2 silputtua sipulia
1 silputtu valkosipuli
oliiviöljyä

Kuullota ainekset oliiviöljyssä paistinpannussa.

Vaihe 2
800 g naudan jauhelihaa
240 g poronjauhelihaa
oliiviöljyä

Kypsennä jauheliha oliiviöljyssä paistinpannussa.

Vaihe 3
raastettua galangaa
1 ñoras murskattuna
2 dl punaviiniä
1 kg tomaattimurskaa
2 prk tomaattipyreetä
1 punainen chili hienonnettuna
4 pepperonia hienonnettuna
1 rkk lipastikkaa hienonnettuna
½ rkk timjamin lehtiä
chipotlekastiketta
huhmareessa murskattuja laakerinlehtiä
½ rkk oreganoa
½ rkk salviaa
chilihiutaleita
rouhittua mustapippuria
2 lasia vettä

Sekoita vaiheiden 1-3 ainekset suuressa kattilassa ja keitä kastike kokoon.

Vaihe 4
250 g täysjyväspagettia
vettä
oliiviöljyä
suolaa

Keitä spagettia 7,5 minuuttia kattilassa, johon on lisätty vettä, oliiviöljyä ja suolaa. Suodata vesi pois.

Vaihe 5
raastettua parmesaania

Annostele spagetti, kastike ja juustoraaste lautasille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti