maanantai 5. helmikuuta 2018

Lappilainen lohikeitto


Ainekset
1 kg lohta
1 l vettä
1 tl rouhittua merisuolaa
500 g lohkottuja puikulaperunoita
1 purjosipuli renkaina
1 sipuli hienonnettuna
½ valkosipuli hienonnettuna
2 rkl spelttijauhoja
1 l punaista maitoa
1 tl kuivattuja katajanmarjoja hienonnettuna
2 laakerinlehteä
½ rkk lipstikkaa hienonnettuna
tilliä hienonnettuna koristeeksi

Ohje
Paloittele lohi ja aseta kattilaan veden kanssa. Kiehauta seos ja lisää joukkoon perunat, sipulit ja mausteet. Keitä 5 minuuttia, lisää spelttijauhosuuruste. Jatka keittämistä 5-10 minuuttia, lisää maito ja jatka kypsennystä vielä 5 minuuttia. Annostele keitto lautasille ja koristele tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti