sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Poropyörykät uunissa paistettujen valkosipulipuolikkaiden kera



Ainekset – lihapyörykät
500 g poronjauhelihaa
4 dl mantelijauhetta
2 dl kermaa
1 kananmuna
1 dl vettä
4 rkl voita
2 tl valkopippuria murskattuna
1 tl rouhittua merisuolaa
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 laakerinlehteä murskattuna
½ rkk lipstikkaa
1 tl rouhittua mustapippuria

Ainekset – kastike
5 dl lihalientä
1 dl kermaa
1 rkl pihlajanmarjahyytelöä
1 tl katajanmarjoja murskattuna

Ainekset – valkosipulinpuolikkaat
4 -5 valkosipulia puolitettuina
oliiviöljyä

Ohje
Hienonna ja kuullota sipulit voissa. Sekoita ne muiden ainesten kanssa kulhossa taikinaksi, pyöritä lihapyörykät leivinpaperin päälle ja paista 200 °C asteen lämpötilassa uunissa 20 minuutin ajan.

Lisää kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä kokoon samalla sekoittaen.

Puolita valkosipulit, laita uunivuokaan ja valele oliiviöljyllä. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti