keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Parseri


Minulla on nyt erittäin hyvä parseri, joka soveltuu erityisesti tutkijoiden käyttöön. Heillä on monesti seuraava ongelma: mittalaiteohjelmisto tuottaa (hyvässä lykyssä) ASCII-muotoista tekstiä, mutta dokumentin muoto on sellainen, ettei sitä voida viedä suoraan johonkin taulukkolaskentaohjelmaan (tai Originiin). Sen vuoksi olen käyttänyt parserin runkoani (jonka suunnittelin Juniperin kytkinten huonosti muotoilluille tuloksien systemaattiselle muotoilulle, analysoinnin vuoksi).

Olen käyttänyt parseriani mittalaiteohjelmien tuottaman datan muuntamiseen sellaiseen, muotoon, että voit käyttää heti muunnettua tekstitiedostoa analyysiohjelmassasi. Homma ei yleensä vaadi suuria muutoksia koodiini, sillä datan formaatti on yleensä hyvin samankaltaista. Mutta ongelman aiheuttaa välilyönnit, rivinvaihdot, eri sarakkeet jne. Mutta kaikki tämä on hyvin helposti muutettava haluttuun muotoon parserillani. Joten tässä on yksi konkreettinen esimerkki siitä, että minä autan tutkijoita saamaan tuloksensa paljon nopeammin sellaiseen muotoon, että he voivat tehdä nopeammin omista mittauksistaan analyysit, ja sitä kautta tehdä tutkimusta ja julkaista uudet artikkelinsa.

Tässä on yksi esimerkki siitä, miksi meitä teknistä henkilökuntaa tarvitaan yliopistoissa.

PS. Tein yhden parserin, jonka lähdekoodi löytyy diplomityöstäni liitteenä. Tällä parserilla voit muuttaa spektrometrin binaaritiedostot tekstimuotoon ilman, että tarvitset klikata 5 kertaa jokaista tiedostoa (mikäli käytät mittalaitteen omaa ohjelmistoa). Voin kyllä kertoa, että jokainen tutkija, joka on käyttänyt tätä fluoresenssispektrofotometria, niin he eivät ole olleet epätietoisia ohjelmastani. Ja jos ovat, niin sitten heiltä on kulunut ihan hirveästi ylimääräistä aikaa, ennen kuin ovat päässet analysoimaan mittaustuloksiansa.

Terveisin,

"Matee"
Tutkimusinsinööri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

NATO - OTAN - HATO