tiistai 20. joulukuuta 2016

Ranskalainen bataattilihapata

 
Rikoin vallitsevia gastronomisia ohjeita. Vaihdoin perunat (Rosamunda) bataattiin. Lopputulos oli oikein maukas. Kannattaa varioida ruokaohjeita, ja tehdä niistä sellaisia, jotka antavat visuaalisen nautinnon lisäksi gastronomisen nautinnon!

Ainekset
900 g naudan keittolihaa paloina
2 sipulia lohkoina
1 purjosipuli hienonnettuna
½ valkosipuli
3 rkl oliiviöljyä
6 dl punaviiniä
500 tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyreetä
1 bataatti kuorittuna ja kuutioituna
1 juuripersilja kuorittuna ja kuutioituna
2 porkkanaa
1/2 ruukun timjamia lehtinä
1 rkl provancale yrttiseosta
3 laakerinlehteä
rouhittua mustapippuria

Koristeet
timjamin oksia

Ohje
Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, lisää liha ja sipulit. Ruskista lihapalat ja siirrä lihaseos suureen pataan.

Lisää pataan punaviini, tomaattimurska, tomaattipyree, bataatti, porkkana, juuripersilja, mausteet, hienonnettu timjami ja valkosipuli. Hauduta kannen alla, miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen 40-60 minuuttia. Lisää pataan tarvittaessa punaviiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnenristit

   Nato ja Suomi 2023    Nato ja Suomi 2024    Kaukolan risti ja OTAN