Pääruoka
Uunissa
haudutettua hirvenpaistia
Riistakermakastiketta
Uunissa
paistettuja valkosipulin puolikkaita
Oliiviöljyssä
ja punaviinissä marinoituja punasipulin renkaita
Variksenmarjahyytelöä
Uunissa
haudutettua hirvenpaistia
1,1
kg hirven paistia
350
g porsaan kylkisiivua
4
dl punaviiniä
2
porkkanaa
juuripersilja
palsternakka
karjanmarjoja
rouhittua
mustapippuria
3
laakerinlehteä
½
rkk timjamin lehtiä
pala
galangaa raastettuna
½
valkosipulin kynnet hienonnettuna
paistopussi
narua
Lado
kuoritut ja paloitellut
juurekset paistopussin pohjalle. Ripottele paistin päälle
valkosipulia ja timjamin lehtiä. Peitä paisti porsaan
kylkisiivuilla ja sido narulla kiinni. Kaada päälle punaviiniä ja
mausta rouhitulla mustapippurilla. Sulje paistopussi ja tee muutama
reikä sen yläosaan. Paista 175-asteisessa uunissa 1,5 h, tarkista
lämpötila, ja jatka paistamista kunnes lihan lämpötila on
vähintään +60 °C ja porsaan sivukyljet ovat kypsiä. Erota
lihaliemi juureksista ja siirrä sivuun.
Riistakermakastiketta
hirven paistilientä
2 dl kermaa
1 tl karpalohyytelöä
2 rkl spelttijauhoja
Keitä kastiketta kokoon 10 minuutin ajan, lisää spelttijauhot,
jatka lämitystä sekoittaen kunnes kastike sakenee.
Uunissa
paistettuja valkosipulin puolikkaita
4 valkosipulia
oliiviöljyä
Puolita valkosipulit terävällä veitsellä. Valele oliiviöljyä
päälle ja paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Oliiviöljyssä
ja punaviinissä marinoituja punasipulin renkaita
2
punasipulia renkaina
punaviiniä
oliiviöljyä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti