maanantai 26. joulukuuta 2016

Jouluaaton juhlaillallinen 2016




Pääruoka
Uunissa haudutettua hirvenpaistia
Riistakermakastiketta
Uunissa paistettuja valkosipulin puolikkaita
Oliiviöljyssä ja punaviinissä marinoituja punasipulin renkaita
Variksenmarjahyytelöä

Uunissa haudutettua hirvenpaistia
1,1 kg hirven paistia
350 g porsaan kylkisiivua
4 dl punaviiniä
2 porkkanaa
juuripersilja
palsternakka
karjanmarjoja
rouhittua mustapippuria
3 laakerinlehteä
½ rkk timjamin lehtiä
pala galangaa raastettuna
½ valkosipulin kynnet hienonnettuna
paistopussi
narua

Lado kuoritut ja paloitellut juurekset paistopussin pohjalle. Ripottele paistin päälle valkosipulia ja timjamin lehtiä. Peitä paisti porsaan kylkisiivuilla ja sido narulla kiinni. Kaada päälle punaviiniä ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Sulje paistopussi ja tee muutama reikä sen yläosaan. Paista 175-asteisessa uunissa 1,5 h, tarkista lämpötila, ja jatka paistamista kunnes lihan lämpötila on vähintään +60 °C ja porsaan sivukyljet ovat kypsiä. Erota lihaliemi juureksista ja siirrä sivuun.

Riistakermakastiketta
hirven paistilientä
2 dl kermaa
1 tl karpalohyytelöä
2 rkl spelttijauhoja

Keitä kastiketta kokoon 10 minuutin ajan, lisää spelttijauhot, jatka lämitystä sekoittaen kunnes kastike sakenee.

Uunissa paistettuja valkosipulin puolikkaita
4 valkosipulia
oliiviöljyä

Puolita valkosipulit terävällä veitsellä. Valele oliiviöljyä päälle ja paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Oliiviöljyssä ja punaviinissä marinoituja punasipulin renkaita
2 punasipulia renkaina
punaviiniä
oliiviöljyä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnenristit

   Nato ja Suomi 2023    Nato ja Suomi 2024    Kaukolan risti ja OTAN