Valmistimme loistavan intialaisen ruoan joulupäivän
illalliseksemme. Ruoka ei noudata suomalaista ruokaperinnettä, mutta
se noudattaa omaa perinnettämme, jossa haluamme tehdä erilaista ja
hyvää ruokaa joulupäivänä.
Ainekset
1,4
kg naudan ulkofileetä
4
dl oliiviöljyä
2
dl maustamatonta jogurttia
2
tl garam masalaa
½
valkosipulia hienonnettuna
pala
galangaa raastettuna
½
rkk tuoretta korianteria silputtuna
2
tl jauhettua korianteria
10
mustapippuria
6
neilikkaa
6
vihreää kardemummaa
½
tl jauhettua muskottipähkinää
0,5
g sahramia
8
dl vettä
Lisukkeet
100
g kuorittuja manteleita rouhittuna
monitoimikoneessa
4
vihreää chiliä silputtuna
½
rkk korianterin lehtiä
Kuumenna
oliiviöljy paistinpannussa ja kuullota sipulit. Siirrä seos suureen pataan. Lisää lihapalat ja jatka kypsennystä 5 minuuttia.
Lisää loput ainekset pataan ja hauduta ½ tuntia kannen alla.
Poista kansi ja keitä kastike kokoon (n.
75 min).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti