maanantai 26. joulukuuta 2016

Naudanlihakorma


Valmistimme loistavan intialaisen ruoan joulupäivän illalliseksemme. Ruoka ei noudata suomalaista ruokaperinnettä, mutta se noudattaa omaa perinnettämme, jossa haluamme tehdä erilaista ja hyvää ruokaa joulupäivänä.


Ainekset
1,4 kg naudan ulkofileetä
4 dl oliiviöljyä
2 dl maustamatonta jogurttia
2 tl garam masalaa
½ valkosipulia hienonnettuna
pala galangaa raastettuna
½ rkk tuoretta korianteria silputtuna
2 tl jauhettua korianteria
10 mustapippuria
6 neilikkaa
6 vihreää kardemummaa
½ tl jauhettua muskottipähkinää
0,5 g sahramia
8 dl vettä

Lisukkeet
100 g kuorittuja manteleita rouhittuna monitoimikoneessa
4 vihreää chiliä silputtuna
½ rkk korianterin lehtiä

Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja kuullota sipulit. Siirrä seos suureen pataan. Lisää lihapalat ja jatka kypsennystä 5 minuuttia. Lisää loput ainekset pataan ja hauduta ½ tuntia kannen alla. Poista kansi ja keitä kastike kokoon (n. 75 min).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnenristit

   Nato ja Suomi 2023    Nato ja Suomi 2024    Kaukolan risti ja OTAN