Tästä ei kastike enää parane! Riekko maistui erinomaiselta, mutta kastike oli ehkä parasta, mitä olen koskaan maistanut!
Ainekset
3 riekkoa
voita paistamiseen
5 dl kermaa
3 riekkoa
voita paistamiseen
5 dl kermaa
3 dl punaviiniä
3 dl vettä
2 prk smetanaa
2 prk smetanaa
2 sipulia
½ valkosipuli
125 g ,ustapippurituorejuustoa
2 rkl pihlajanmarjahyytelöä
1 pala galangaa raastettuna
1 rkk rakuunaa silputtuna
1 rkk rosmariinia
1 rkk salviaa
1 rkk lipstikkaa
1 tl paprikajauhetta
½ rkk oreganoa silputtuna
½ rkk timjamia lehtinä
Suuruste
1 rkl spelttijauhoa
1 rkl vettä
Koristeet
rosmariinin oksia
Ruskista riekot suuressa padassa voissa. Lisää kerma, vesi, 2 dl punaviiniä, silputut yrtit, hienonnetut sipulit, galanga, tomaattipyree ja mausteet. Hauduta riekkoja kannen alla 1,5 tunnin ajan ja lisää tarvittaessa vettä. Ota riekot padasta ja siivilöi liemi. Pidä riekot lämpiminä paloitteluun asti (esim. lämpölevyllä kannellisessa vuoassa).
Suurusta siivilöity liemi spelttijauhosuurusteella. Lisää smetana, juusto, 1dl punaviiniä ja pihlajanmarjahyytelö kastikkeeseen ja keitä kokoon 10 minuuttia. Halkaise riekot, asettele lautasille ja kaada kastiketta päälle. Koristele annokset rosmariinilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti