keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Kermaista galangayrttiriekkoa


Tästä ei kastike enää parane! Riekko maistui erinomaiselta, mutta kastike oli ehkä parasta, mitä olen koskaan maistanut! 


Ainekset
3 riekkoa
voita paistamiseen
5 dl kermaa
3 dl punaviiniä
3 dl vettä
2 prk smetanaa
2 sipulia
½ valkosipuli
125 g ,ustapippurituorejuustoa
2 rkl pihlajanmarjahyytelöä
1 pala galangaa raastettuna
1 rkk rakuunaa silputtuna
1 rkk rosmariinia
1 rkk salviaa
1 rkk lipstikkaa
1 tl paprikajauhetta
½ rkk oreganoa silputtuna
½ rkk timjamia lehtinä

Suuruste
1 rkl spelttijauhoa
1 rkl vettä

Koristeet
rosmariinin oksia

Ruskista riekot suuressa padassa voissa. Lisää kerma, vesi, 2 dl punaviiniä, silputut yrtit, hienonnetut sipulit, galanga, tomaattipyree ja mausteet. Hauduta riekkoja kannen alla 1,5 tunnin ajan ja lisää tarvittaessa vettä. Ota riekot padasta ja siivilöi liemi. Pidä riekot lämpiminä paloitteluun asti (esim. lämpölevyllä kannellisessa vuoassa).

Suurusta siivilöity liemi spelttijauhosuurusteella. Lisää smetana, juusto, 1dl punaviiniä ja pihlajanmarjahyytelö kastikkeeseen ja keitä kokoon 10 minuuttia. Halkaise riekot, asettele lautasille ja kaada kastiketta päälle. Koristele annokset rosmariinilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnenristit

   Nato ja Suomi 2023    Nato ja Suomi 2024    Kaukolan risti ja OTAN