Lukaisin nopeasti
Wikipedian artikkelin, jossa sanottiin, että ihminen on ollut 1-2
miljoonaa vuotta sekasyöjä. Toisista lähteistä luin, että
koska ihminen on syönyt niin pitkään liharuokaa, niin ihmisen
elimistö ei enää pysty tuottamaan itse B12-vitamiinia, joten
vegaanit joutuvat ottamaan sitä sitten purkista.
Tulen keksiminen on
ollut ihmisen älyllisen kehityksen kannalta yksi tärkeimpiä
tekijöitä. Olen lukenut, että lihan ravintoarvot tai
ravitsevaisuus nousi noin 30 %, siitä lähtien kun ihminen oppi
kypsentämään lihaa. Entä mitäköhän seurauksia sillä sitten
oli? No, ei tarvitse olla Einstein, jos vapaa-aikasi kasvaa
merkittävästi siitä, ettet joudu jatkuvasti etsimään ruokaa
(kuten gorillat (kasvissyöjiä)).
Tämä kehitys johti
kivikautiseen elämäntyyliin, jossa keräily ja metsästys olivat
keskeisiä seikkoja. Mutta sen lisäksi tapahtui muutakin. Ihmisen
vapaa-aika lisääntyi roimasti, kiitos lihan ja kalan (jotka
kypsennettiin) korkeiden ravintoarvojen, niin sen jälkeen jäi aikaa
kulttuurin, uskontojen ja käytännön tieteen kehittämiselle. Sen
vuoksi olemme Homo sapienseja! Mutta tätä vegaanit eivät ymmärrä;
ehkä idun versot ovat pehmentäneet heidän aivojansa? Eni vei, tämä
oli heitto, eikä tarkoituksellinen loukkaus. Zori!
PS. Mutta saan
kuulla niin paljon vegepuolelta loukkauksia, virheellisiä
argumentteja ja ideologista (sanonko mitä)…, että tässä on
vastineeni heille.
PPS. Jos ihminen olisi kasvissyöjä, niin ihminen pystyiyisi itse tuottamaan B12-vitamiinia. Mutta kun ei, niin siinä on sinulle ihmisen rooli pelkkänä kasvissyöjänä. MOT.
PPS. Jos ihminen olisi kasvissyöjä, niin ihminen pystyiyisi itse tuottamaan B12-vitamiinia. Mutta kun ei, niin siinä on sinulle ihmisen rooli pelkkänä kasvissyöjänä. MOT.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti