Valmistan nykyään
koko työviikolleni, eli viidelle päivälle, ruokaa joka sunnuntai.
Silloin en tarvitse ostaa mitään valmisruokia lounaiksi tai mennä
johonkin syöttölään, jossa en tiedä, mitä rasvoja ym. siellä
on käytetty. Minä vannon oliiviöljyn nimeen, toisena tulee voi ja
kolmantena kookosöljy. Mitä muita rasvoja sitä tarvitaan
ruoanlaittoon? Rypsiöljyä? Ei, ei ja vielä kerran EI! En suostu
käyttämään sellaisia omega-6 -rasvahappoja. Oliiviöljyä on
käytetty iät ja ajat Välimeren maissa, joissa ei kärsitä samassa
määrin sydäntaudeista kuten täällä pohjolassa; rypsiöljyn
luvatuissa maissa.
Palataan takaisin
otsikon aiheeseen. Aion friteerata platanoksia (keittobanaanin
viipaleita) oliiviöljyssä, mutta lihasta en ole vielä päättänyt.
Sen päätöksen teen huomenna tai sunnuntaina. Jotkin karppaajat
voisivat vetää tästäkin herneet nenäänsä, mutta minä syön
juuri sellaista ruokaa, josta pidän, ja jota pidän myös terveellisenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti