keskiviikko 7. elokuuta 2019

Valion vastaisku


Valio teki sen taas. He uudistivat 2 dl normikerman pakkauksen ja samalla toivat takaisin karrageenin kermaan. Minä lähetin jo edellisellä kerralla palautetta Valiolle, josta he vastasivat, ettei karrageeni ole vaarallista. Kuitenkin kerman myynti lopahti(?), ja he joutuivat perumaan lisäaineen lisäyksen kermaan. Meillä valittajilla oli silloin valtti kädessämme. Mutta kysymys kuuluu, hyväksymmekö tällä kertaa karrageenin lisäystä kermaan vai ei? Minä en ainakaan hyväksy ja aion äänestää asiasta tällä kertaa lompakollani. Kerman pitää olla kermaa, eikä mitään muuta! Jos Valiossa halutaan pidentää karrageenin avulla myyntiaikaa, niin omalta osaltani pidennys menee kohti äärettömyyttä. En aio ostaa karrageenikermaa!

PS. Sano ei karrageenikermalle!

PPS. Tässä on Valion selitys, miksi lisäsivät karrageenia kermaan:

"Karrageeni Valion kermoissa

Valio valmistaa korkeassa lämpötilassa pastöroituja kuohukermoja, jotka säilyvät pidempään kuin perinteiset pastöroidut kermat. Korkeapastöroinnista käytetään myös termiä ESL-pastörointi (Extended Shelf Life). Pidemmän säilyvyysajan myötä kaupalle jää pidempi aika myydä kermoja ja kuluttajalle käyttää kermaa, mikä vähentää ruokahävikkiä. Ruokahävikin hallinta on oleellinen osa ruoan ilmastovaikutusten pienentämistä. Tällä hetkellä 10-15 % tuotetusta ruoasta joutuu hävikkiin, ja tästä yli puolet on kuluttajien, ravintola-alan ja vähittäiskaupan osuutta.

Pidempi säilyvyysaika vaatii stabilointiaineen karrageenin lisäämisen, jotta kerman pintaan ei säilytyksen aikana muodostu rasvaisempaa kerrosta. Valio kuohukermat muutettiin lisäaineettomiksi vuonna 2018, mutta valitettavasti kuluttajat kokivat kerroksen muodostumisen eli kermoutumisen epämiellyttäväksi.

– Kermoutuminen ei ole merkki pilaantumisesta ja on tärkeää noudattaa pakkauksen ”ravistettava ennen käyttöä” -ohjeistusta. Silloin kaikki kerman rasva sekoittuu tasaisesti ja vispausominaisuudet säilyvät erinomaisina. Tavoittelemme aina parasta mahdollista laatua ja haluamme, että tuotteillamme onnistutaan kotikeittiössä. Tästä näkökulmasta teimme päätöksen karrageenin palauttamisesta tuotteeseen, Valion liiketoimintapäällikkö Noora Moilanen sanoo."

PPPS. Eli kuluttajat ovat Valion mukaan syypäitä karrageenilisäykseen. :/ Noh, katsotaan, miten me kuluttajat reagoimme tähän muutokseen. Oman kantani olen jo tuonut julki ja ehkä lykkään palautetta taas kerran Valiolle...

PPPPS. Ruoka- ja ympäristöfasistit voivat vaikka haistaa kukkasen. LOL

PPPPPS. Miksi Valio kuohukermat muutettiin lisäaineettomiksi vuonna 2018?

PPPPPPS. Jotenkin tässä tuntuu, että kyseessä on Valion oma narratiivi. Tuokoon julki tutkimuksen (tai tutkimukset), jossa kuluttujat valittavat kerman ominaisuuksista ajan funktiona... Pah!

2 kommenttia:

  1. Valio sysää syyn siis kuluttajille jälleen kerran. Asiaan on sotkettu myös ilmastomuutokset, millä yritetään vedota massaan. Todellnen syy voi kuitenkin löytyä vain taloudellisesta voitosta.

    VastaaPoista
  2. Tällaisen viestin lykkäsin Valiolle:

    Lykkäsitte sitten taas kerran karrageenia kermaan. Noh, minä en aio ostaa kermaanne, niin kauan kuin siellä on karrageenia. Kerman pitää olla kermaa, eikä mitään muuta. Lykkäsin tästä palautetta jo pari vuotta sitten (tai sitä luokkaa), jonka jälkeen ette enää lisänneet karrageenia kermaan. Nyt tilanne on toinen. Nyt sitä karrageenia taas löytyy peruskermasta. Itse en tule ikinä ostamaan tällaista valetuotetta, ja teen kaikkeni, jottei kukaan muukaan ostaisi sitä. Se ei ole oikein, että joudun ostamaan luomukermaa. Miksi teidän pitää lykätä karrageenia kermaan? Myyntiaika? Eni vei, aloitan tästä päivästä lähtien kampanjan karrageenivapaiden kermojen puolesta.

    VastaaPoista

NATO - OTAN - HATO