lauantai 24. maaliskuuta 2018

Vastustan ilmastotapahtumaa laittamalle kaikki valot päälle kello 20:30


Kannatan ympäristöystävällisen teknologian kehittämistä ja käyttöönottoa. Mutta keinotekoiset saasteverot ym. saavat vereni kiehumaan. Meidän pitää muistaa tässä yhtälössä muutamia asioita:

1. auringon säteilytason muutokset
2. suurten meteoriittien (~ Ø 10 km) vaikutukset ilmakehään
3. lähiavaruuden hiukkasten tiheyden vaihtelut
4. maapallon geologisen toiminnan vaikutukset ilmastoon
5. ihmisten toimintojen vaikutukset ilmastoon
6. monimuotoisen luontomme vaikutukset ilmastoon

Näiden yhtälöparien ratkaiseminen ei ole helppoa. Ongelmana on yleensä se, että ilmastotutkijat tarkastelevat liian lyhyitä ajanjaksoja, ja tekevät niistä hypoteesejä, joita kutsutaan jopa teorioiksi (ilman vakuuttavia todisteita). Meidän ei tarvitse mennä kovinkaan kauas historiaan, josta voimme todeta, miten pieni jääkausi vaikutti Euroopan alueella. Jos menemme siitä vielä 10 000 vuotta taaksepäin, niin silloin päädymme päättyvässä tilassa olevaan jääkauteen. Jääkauden aikanahan Suomen aluetta peitti noin 2 km jääpeite. Oliko se ihmisen aikaansaannosta? Niin, sitä kannattaa miettiä…

Minä vastustan muovijätteiden päätymistä valtameriimme, pienhiukkasten päätymistä ilmakehäämme teollisen toiminnan vuoksi sekä vääränlaista "ympäristösuojelua". Hiilidioksidipitoisuuden kasvua en pidä hirveän suurena ongelmana, sillä muistaakseni maapallon historiassa on ollut ajanjakso, jolloin hiilidioksidia oli kymmenkertainen määrä nykyiseen verrattuna. Mitä tapahtui silloin? Elämä kukoisti; varsinkin kasvillisuuden suhteen.

PS. Jotta voisimme vähentää pienhiukkaspäästöjä, niin meidän kannattaa kehittää uusiutuviin energialäheisiin perustuvaa teknologiaa, lisätä ydinvoiman käyttöä ja kehittää fuusioteknologiaa, niin että se saadaan joskus myös kaupalliseen käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnenristit

   Nato ja Suomi 2023    Nato ja Suomi 2024    Kaukolan risti ja OTAN