torstai 11. huhtikuuta 2019

IR-selfie


Otin IR-selfien palvelintilassamme FLIR-laitteella. Ponnarini näyttää jännän siniseltä (eli kylmältä) tässä kuvassa. Kuva on otettu kohti räkkikaapin lasiovea. Mietin, että vaikuttaako lasista heijastuva IR-säteily kuvaan, mutta olen sitä mieltä ettei se vaikuta ainakaan "siniseen" (kylmään) ponnariini. Miksi? No siksi, että heijastuva lämpösäteily absorboituu ponnarini toiselle puolelle. Pää näyttää säteilevän lämpöä ja lisäten sitten universumimme entropiaa…
 
Ponnarini sekä päälaella näkyvä kylmyys johtuu myös osittain siitä, että kävin aamulla suihkussa, joten haihtuva vesi kylmentää myös tuon alueen hiuksia, varsinkin kylmätuulisessa palvelintilassa. Silmälasien linssit ovat puolestaan niin kaukana päästäni, ettei lämpösäteily hirveästi niitä lämmitä.

PS. Valkoiset alueet kuvassa (+37 °C) osoittavat, ettei minulla ole ainakaan ihon pintalämpötilan suhteen kuumetta. Heh, tämähän alkaa muistuttaa jotakin Julkun artikkelia.😄

PPS. Jos räkkikaapin lasista heijastuva lämpösäteily on samalla aallonpituudella kuin ponnaristani lähtevä lämpösäteily, niin sitten heijastuva lämpösäteily voimistaa ainoastaan säteilyn intensiteettiä. Mutta jos heijastuva lämpösäteily absorboituu hiuksieni toiselle puolelle, niin sitten sen vaikutusta ei juurikaan nähdä tässä kuvassa. Ja miten nähtäisikään, jos aallonpituus on sama? Ehkä siten, että tämä aallonpituus (tai aallonpituusalue) peittää intensiteetiltään enemmän muita aallonpituuksia. Lopputulos näkyy joka tapauksessa lämpökuvassa.

PPPS. Mutta mikä on -1 °C lämpötilan selitys? Itse väittäisin sen johtuvan jäähdytysjärjestelmästä lähtevästä lämpösäteilystä (jonka lämpötila on alle nolla astetta), joka heijastuu räkkikaapin lasiseinästä lämpökameraan. Ehkä sekin jäähdyttää ponnariani?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnenristit

   Nato ja Suomi 2023    Nato ja Suomi 2024    Kaukolan risti ja OTAN