En
ole koskaan syönyt parempaa lohikeittoa elämässäni kuin 6.12.2018
valmistamaani loisteliasta ruokaa:
Ainekset
900 g lohta
5 dl kuohukermaa
2 sipulia hienonnettuna
mukulaselleriä kuutioina
6 rkl voita
1,5 dl vettä
1 punainen suippopaprika
6 jalapeñoa
2 punaista chiliä
6 kevätsipulia
1 valkosipulin kynnet hienonnettuna
1 rkk lipstikkaa
5 dl kuohukermaa
2 sipulia hienonnettuna
mukulaselleriä kuutioina
6 rkl voita
1,5 dl vettä
1 punainen suippopaprika
6 jalapeñoa
2 punaista chiliä
6 kevätsipulia
1 valkosipulin kynnet hienonnettuna
1 rkk lipstikkaa
½ rkk timjamin
lehtiä
2 tl maustepippuria
1 tl muskottipähkinää
merisuolaa
4 laakerinlehteä
2 dl vuoristojuustoraastetta
5 cl konjakkia
lehtipersiljaa koristeeksi
2 tl maustepippuria
1 tl muskottipähkinää
merisuolaa
4 laakerinlehteä
2 dl vuoristojuustoraastetta
5 cl konjakkia
lehtipersiljaa koristeeksi
Ohje
Kuullota
sipuli, valkosipuli ja sellerinpalat kattilassa voissa keskilämmöllä.
Paloittele kasvikset, lisää kattilaan ja jatka vielä hetken
kuullotusta. Lisää vesi, mausteet, yrtit ja kiehauta. Paloittele
lohi, lisää kerman kanssa keittoon ja kypsennä lohta 15 minuutin
ajan välillä sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä, sekoita
juustoraaste ja konjakki keittoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti